söndag 13 januari 2013

Att driva ett företag på nätet


Hej!
Inte den bästa uppdateringen här inte.
Men det finns så mycket att göra och så lite tid.
Lustigt nog går filmen Time precis på tv. Såg den för ett tag sedan och insåg då vad TID verkligen betyder på RIKTIGT. I filmen får man jobba ihop sig till tid. Vi jobbar ihop pengar. Och mer tid går det åt.
Dagens samhälle är ju ganska stressat att leva i.

Jag kommer i detta inlägg att försöka berätta hur mina senaste år varit.
Bilderna som kom med i detta inlägg är alla ifrån Gotland, av en slump blev det bara bilder därifrån.
Vi var där vid midsommar förra året. Första semester på väldigt länge hela vår lilla familj, iallafall som vi gjort på sommaren. Kan inte riktigt med ord beskriva hur mysigt och skönt det var att komma iväg.
Vi hade haft en ganska tuff vår får jag väl lov att säga. ..på flera plan..
Så denna lilla tripp var precis vad vi behövde. Jag behövde bli lite omruskad och leva lite mera i nuet.
Allt snurra i 180 jag hade ett nytt jobb, anställd på heltid,  jag försökte driva ett företag vid sidan om som tog upp många timmar, utöver det skötte jag min + min sambos och dennes AB:s bokföring alltså tre bokföringar som skulle in varje månad. och det är inget man kan ringa och säga jo men visst sörru den är på väg jag skickade den i förrgår. Många av dem timmarna på kvällstid, nattetid,,helgtid. Tid då jag ville vara med min familj eller sova. eller ta hand om hemmet, som mer eller mindre blev överbelamrat med kartonger OCH allt annat som kom efter som man kunde göra sen. Mitt företag höll på att ta över mitt hem.  Mitt hem höll på att bli ett lager.

Jag startade min nätbutik 2008 efter att jag varit hemma med barnen och kom tillbaka efter min mammaledighet och jag kände att jag måste göra något nytt.
Så sagt och gjort jag startade min webbutik millamix och började så smått kika på ett sortiment. googlade runt lite på olika hemsidor vilken som var billigast. Tog kontakt med olika leverantörer och började så smått ta hem varor. Vid sidan om jobbade jag 80% som anställd på ett företag och hämtade och lämnade små barn på dagis.
Självklart hade jag ju en sambo. Även han en egen företagare och en arbetsnarkoman...Utöver att jobba som anställd och driva en nätbutik så började jag även att sälja barnkläder via homepartyn.
Jo men det tyckte jag var en smart idé när jag ändå höll på ;-)
Så här i efterhand efter jag slutat med hemförsäljningen sedan några år kan jag inte fatta hur jag orka eller HUR hann jag? Jag trivdes väldigt bra med att åka runt och sälja barnkläder men oj vilken tid och vilket planerande det var. Jag fick helt enkelt välja bort det. Men jag ville ju så gärna prova allt möjligt och det gjorde jag..så jag behöver inte sitta där på ålderdomshemmet iallafall och fundera på hur hade det varit om jag provat det och det.

Nu har jag iallafall tagit det beslutet att även lägga ner nätbutiken. Jag har sedan ett år tillbaka jobbat 100% som redovisningskonsult och trivs väldigt bra med det och jag känner att jag kan inte fortsätta driva en nätbutik med bra service vid sidan av. Tanken var ju såklart att jag skulle klara mig på enbart min egna verksamhet. But Hey..nätbutiker poppar upp fler än kantareller i skogen och det säger inte så lite efter detta kantarellår. Det är hård konkurrens och tyvärr lite same same..
Men jag har lärt mig en otrolig massa saker. Så det är inget jag ångrar...men ska jag ge några råd om någon nu funderar på ett sådant koncept.
skynda långsamt
tänk igenom sortimentet noga
se till att ha ett bra lagerutrymme (inte huset alltså)
Se till att ha åtminstone 4 timmar om dagen som du kan avsätta enbart till butiken
Ha en bra buffert till att köpa in varor.
TA INTE in för stort lager
möjlighet till att ha en fysisk försäljning Showroom, utförsäljningsdagar
Räkna inte med att ta ut lön första året.
Nu ska jag ägna detta år till att vara ledig på kvällarna umgås med mina barn mera, med mina vänner.
Blir bra på EN sak inte tre...


Ta hand om dig lev i nuet..

YCDBRALAI
you can´t do business running around like an idiot

 

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Camilla!

Tack för att du delar med dig av ditt liv i ord och bilder .. det känns som om jag känner dig trots att vi inte har träffats live!
Övertygad om att flera känner igen sig i din situation som du beskriver så fantastiskt bra! Tänkvärt!!!
Uppfattar att du har varit en mycket upptagen kvinna som 'ångar' energi och som inte har en lucka i almanackan!
Bra beslut att hoppa av stressexpressen!
Du verkar ha alla egenskaper som till slut blir en stressfälla. Glad, trevlig, duktig, nyfiken, tävlingsinriktad, social, höga krav på dig själv! Dessutom energisk och lojal! Massor med övertid och uppdrag! Roligt men stressigt och ofta ser vi för sent att vi hållet på att bli sjuka av stressen!
Camilla, kanske ser du den här perioden som en merit snarare än en belastning! Den gav dig nu en möjlighet att ifrågasätta hela din livsstil! Att rensa ut istället för att bara fylla på.
När vi prioriterar om våra liv, krävs det också mod att tacka nej och ta risken att inte vara omtyckt av alla!
Att också kapa relationer med personer som bara tar energi, som inte ger någonting tillbaka!
Önskar dig lycka till med ditt nya liv och att du prioriterar att LEVA, med andra ord, att du nu minimerar alla måsten och åtaganden som du har släpat på!
Att leva är ju också att ha tid att umgås med familj och vänner, att vara ute i skog och mark. Vid havet, Att göra små men festliga och spontana resor, likväl som långa.
Att vakna en morgon och känna, att idag vill jag bara göra INGENTING, och sen kunna göra det utan att få samvetskval!
Vi hörs igen och jag följer dig på din blogg!
Allt det bästa till dig för 2013!
En STOR kram från mig ...

Laila ( INSTAGRAM: touchmylife)Room of karma sa...

Åhh Camilla jag vill bara krama om dig när jag läser detta!Jag känner igen mig i allt det där du skriver, jag är också en person som vill testa på allt. Och tycker allt är roligt. Men inget i hela världen är värt så mycket som sina barn och familj! Den här tiden kommer aldrig igen. Jag har ju alltid gillat din butik och gillat att jobba ihop med dig. Men jag tycker ändå att du har gjort ett rätt och klokt beslut♥

Jag önskar dig allt gott och vi fortsätter att träffas på Instagram, Fejjan och bloggen.

Ha det bäst!

Kram ♥CC♥

Johanna J sa...

Låter som att du har tagit ett väldigt klokt beslut.....även fast jag kommer sakna Millamix!! Njut av din extratid nu och av din familj!! Kram Johanna J

Miss Tess sa...

Heeelt rätt beslut om du känner som du gör, magkänslan är den allra viktigaste.

Tack för att du delar med dej av fin historia här. Du är grym! Känner sååå igen mig i precis allt du skriver, jag drev också en webbshop i 2-3 år men lade ner sv samma anledning som dej ungefär.

Kram och lycka till i livet!