torsdag 30 april 2009

Sträckläsa bok..

det gjorde jag igår,,det var typ fyra år sen jag läste en bok,,ungefär lika gammal som denna bok var.
"det ska bli ett sant nöje att döda dig"
Men oj vad tårarna spruta från första till sista bladet.
Otroligt stark berättelse av en otroligt stark människa.
Har ni inte läst den kan jag verkligen rekommenderar den,,om ni ska iväg på en flygtur, har tråkigt en kväll eller på minisemester. För du kan garanerat inte slita dig,,jag var tvungen att göra det iallafall när klockan var 1 på natten och jag hörde små trippande fötter.
Det var minstingen som kom upptassande ville ligga i vår säng..efter jag läst den boken var det inget att bråka om. Ni kommer fatta vad jag menar när ni läst den.
Det var precis som att lille j fattade att jag suttit upp förlänge för han bara grymta när jag la ner honom i sängen och tänkte smita därifrån
"mamma OSSSå ligga"
sötnos
Kan iallafall varmt rekommendera boken av Magdalen Graaf.

onsdag 29 april 2009

Mamma kan..


handsydda väskor finns nu i butiken..fler kommer.
Unika väskor finns endast ett ex av varje.


beslutsångest..

Kan inte bestämma mig om jag ska fortsätta med ekmöbler eller om jag ska välja högblanka vita möbler till tvrummet.
Gillar dessa och inte så dyrt heller.


bild lånad av möbelhuset


bild lånad av ikea



onsdag 22 april 2009

Hallen

Den här skulle jag vilja ha i köket.


Hatthyllan och bänken i hallen.
Fanns även en skohylla likadan som hatthyllan




fiskrens design

Har skrivit om Fiskrens Design förut men jag kan inte låta bli att skriva om henne igen. Skriver henne för Petra som hon heter som ligger bakom dessa underbara figurer designar dessa själv.
Hon har sådan humor bakom alla figurer och tryck så bara att titta på dem får en på gott humör.
Hon har nu utökat med trädgårdsskyltar, fröpåsar m.m




kommer till butiken inom kort

Isabella Smith

Som säkert många redan vet har Isabella Smith gått i konkurs. Det är så tråkigt, många av mina kunder kommer bli lika besvikna som jag. Jag hade precis lagt en stort beställning på produkter då mycket är slut i mitt lager. Som det ser ut nu kommer jag inte få dem. Jag hoppas in i det sista. Jag är ju så nöjd med produkterna själv. Det är tråkiga nyheter.

fredag 17 april 2009

Ljuddämpning.


Tänkte piffa upp vårt STORA rum, hittade en fin gardin som jag köpte, trots protester från sambo kommer det komma upp både tavlor och gardiner. Denna fina folklore gardin tyckte jag var somrig och fin. Helst vill jag inte ha panel, men samtidigt inte så breda gardiner. Så jag får hitta på nån fiffig gardinupphägning istället till dessa panelgardiner, alt var att köpa metervara och klippa itu och sy,men då hade jag fått sy tills symaskinen brunnit. Det är några meter gardin som ska upp.

onsdag 15 april 2009

grönt är skönt


Jag gillar grönt, helst lime så det har det fått blivit i köket. Tänka sig att även äppeldelaren var i grönt..

Köket







Fattas lite gardiner och tavlor,fast sambon tycker gott vi kan vara utan men kanske det blir mindre eko i huset.Sen ett hörnskåp ska vi nog lyckas trycka in i hörnet fast det ska målas vitt först och med tanke på andra saker som jag vill ha på plats så lär det nog dröja. ;-)
Matbord och stolar från möbelhuset..www.mobelhuset.net

flyttrea

Det firar butiken med flyttrea!
15% på hela beställningen..

fredag 10 april 2009

mellan två hem

Det brukar ju heta som arbetslös mellan två jobb. Men vi är inte arbetslösa,,fullt sysselsätta vardag som helg. Men mellan två hem.
idag har vi flyttat!! wiiiiii...första natten i nya huset. Men vilken dag det varit. Jag är helt slut.
I morse flyttades barnens sängar..vår kung är ju redan på plats ;-), sen flyttades soffor och fåtöljer. Det tog längre tid än jag räknat med att "bara" ta med det viktigaste. Så vid 12 tiden kom vi väl iväg med stora lasset. Första stoppet var lunch hos grannen tillika faster till barnen ,svägerska till mig. Syster till sambo jaa ni fattar.

Irra runt ett tag, för att sen inviga duschen och det är nog det bästa hittills i nya huset. Som att stå under en stor solros och få ett strilande regn över sig. Sen att det är varm vattnet det är inte illa. Senaste tiden har snarare varit en plåga än njutning i förra huset.,,vattnet har inte blivit varmt. Men för att citera Kjell Bergström ur en film, sommarbarn eller vad filmen hette, "Duscha gör man inte för att det är skönt DUSCHA gör man för att bli ren" hihi lite kul kommentar.

Iallafall. Sen irra jag lite till, skulle ju iväg till årliga påskäggletningen hos min mormor, så jag ville ju vara lite fin, hitta en klänning/tunika i en blå ikeakasse som för tillfället är vår garderob. Men insåg att jag glömt BH hade endast den jag hade på mig, men den var en modell som går i kors i bak och då syntes den i den klänningen. Så fram med en skjorta men den var inge skön,,hitta tillslut en annan tunika,,som var skrynklig men ähhh den fick duga..MEN ingen deo,,,som sagt mellan två hem
Deo fick jag låna av svägerskan,,IGEN TAck nina.

Kom iväg till slut, mot morgongåva. Där blev det mat igen..men konstant hungrig som man är så gick det ner lite ägg, sill, lax, skinka, jansson, potatis, krustader,köttbullar,korv, smörgås..OCH det var MIN mormor vi var till, som dessutom har tappat känseln i händer och fötter. MEN hon är envis och vill så gärna behålla denna tradition så länge det bara går. Sen leta vi i trädgården,,efter ägg, med godis. Sen blev det kaffe kaka och amerikansk blåbärspaj. MUMS.

Nu sitter jag här i ett stort rum som ekar..(undrar när det ska sluta eka) sambon tar premiär doppet(i bubbelkaret) jag dricker öl men ingen öppnare,,det gick med en gaffel som sagt det är livet MELLAN TVÅ HEM!!

Skulle lägga ut lite bilder men hittar inte sladden..mellan två hem.
Imorrn fortsätter det,,ungefär i samma takt, första natten, första frukosten i VÅRT NYA HEM!!

Ska lägga ut en bild på hur det såg ut för ett år sen.

onsdag 8 april 2009

Ordning & reda

Vi skruvade ju ihop bord och stolar i helgen. Så vi har redan ätit mat och fikat i vårt nya kök, fast vi inte flyttat in ännu.
vi insåg nu att vi kommer få olja in ekbordet MÅNGA gånger då man har små barn.
Fast man kan ju skydda det snyggt annars.

med detta fina underlägg tex.
Sen ska vi ha lite ordning och reda i barnens rum. Kommer rensa massor bland deras leksaker. Men denna rullback blir perfekt till lego, tåg och småbilar.

eller till mammas STORA hög med inredningstidningar.




Sen var jag ju till ikea igår och införskaffade 2 nya expedithyllor, vita såklart. Då passar ju lilla tiny bus lådan perfekt i dem hyllorna. Där kan man förvara lite småleksaker.


tisdag 7 april 2009

Iittala vas Aalto .

Måste tipsa om rea hos ellos. För er som gillar Aalto så är detta ju ett superbra erbjudande.


Iittala vas Aalto 16 cm hög design Alvar Aalto. av glas

Slit och släp...

...städa städa,,skruva skruva skruva och så skruvat lite till. Det är bara början kan jag gissa. I helgen skruvade jag dit alla dynor på våra stolar, efter att jag oljat in dem(stolarna alltså inte dynorna. Min mamma hjälpte till och då gick det ju genast fortare. Idag ska jag bege mig till Ikea. Då kommer vagnen bågna igen. Jag kommer få gå två vändor tror jag. Jag kommer aldrig få med mig garderober, skrivbord, bokhyllor, kuddar, täcken, kastruller, stekpannor, rullgardiner i en vagn.listan är låååång

Jag blev överraskad i går när en jättehärlig katalog damp ner i min brevlåda.
Oj vad jag kommer handla massa fint till butiken. Det får jag berätta mer om senare.

Ha en bra dag...